The miracle isn’t
that I finished
The miracle is
that I had the courage
to start

Means of action

Betekenisvol leiderschap en verandering gaat over het focussen op mensen en hun sociale interacties. Dit betekent dat we uit de traditionele rol van een coach als buitenstaander stappen en verder gaan dan conventionele coachingbenaderingen.

Martin gebruikt etnografie, dialoog en storytelling om mensen te helpen hun individuele en organisatiedoelen te identificeren, erover na te denken en eraan te werken in interactieve en boeiende omgevingen.

Etnografie is een methode die veel wordt gebruikt in sociaal onderzoek omdat het helpt de individuele motivaties van mensen te begrijpen en hoe dit hun identiteit en groepsculturen vormt. Aan de hand van diepte- interviews met leidinggevenden en face-to-face sessies met hun teams, helpt Martin hen meer te weten te komen over zichzelf, hun bestaande organisatiecultuur en interacties, en waar ze aan moeten werken om hun individuele en organisatorische doelen te bereiken.

Dialoog is de bouwsteen om iets voor elkaar te krijgen. Het is de ruggengraat van betekenisvolle en blijvende verandering. Martin brengt bij elke stap van zijn coachingstraject de dialoog met elkaar aan, zodat de gewenste doelen en uitkomsten niet alleen top-down door de organisatie worden opgelegd. Het worden doelen die worden gedeeld door de leidinggevenden en medewerkers van de organisatie, waardoor verandering van onderaf wordt gegarandeerd.

Storytelling maakt dingen herkenbaar en helpt bij het opbouwen en doorgeven van een organisatiecultuur en doelen aan huidige en toekomstige generaties werknemers. Martin gebruikt storytelling om mensen uit hun individuele werelden naar het gedeelde organisatiepodium te trekken en een dialoog te voeren in een veilige en boeiende omgeving. Dit verbindt mensen op een manier die geen enkele top-down benadering kan, waardoor een open en inspirerende organisatiecultuur ontstaat.

Pleased to meet you

Heeft u ondersteuning nodig op het gebied van betekenisvol leiderschap en verandering in uw bedrijf of organisatie? Bel Martin Loeve voor een inspirerend gesprek: +31 (0) 6 53994506