trust on

experience

In de afgelopen 20 jaar heeft Delta Dynamics veel praktische ervaring opgedaan met het begeleiden van persoonlijke en organisatorische kleinschalige verander- en transitietrajecten, zowel op het sociale als op het zakelijke gebied, nationaal en internationaal. De drie geselecteerde betekenisvolle cases vertegenwoordigen de focus van Delta Dynamics: één in sociale, één bedrijf en één in een internationale zakelijke context.

jos-rijk

Jos Rijk, directeur De Zuidhoek

foto6

De Zuidhoek

Het ontwikkelen van een routekaart Sociaal Ondernemen op Schouwen-Duiveland en het faciliteren van de uitwerking daarvan in de vorm van coöperatieve samenwerking met ondernemers en concrete sociale projecten.

 

“De opdracht was duidelijk: hoe krijgen we bij ondernemers van Schouwen-Duiveland het thema ‘Sociaal ondernemen’ tussen de oren. We begonnen met een marktverkenning. Martin begeleidde ons vakkundig tijdens de workshops. De kwaliteiten van Martin kwamen pas echt tot zijn recht toen we vervolgens op een soort ontdekkingstocht gingen op zoek naar sociaal ondernemerschap. Door het vrije denken, wat Martin zo kenmerkt, sloten we al snel aan bij beginnende ondernemersinitiatieven. Bijna van nature kwam op deze manier ook Energieneutraal Schouwen-Duiveland op ons pad. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een coöperatie in oprichting rondom energie, waarin sociaal ondernemen een automatisme is geworden. Martin heeft door zijn experimentele werkwijze – ondanks de druk om toch maar Planning & Control principes toe te passen – hierin een cruciale rol gespeeld. Laat de sneeuwbal nu maar rollen op weg naar een eilandelijke coöperatie met landelijke en zelfs al internationale exposure!”

Jos Rijk, directeur De Zuidhoek

anton-korlaar

Ir. Anton Korlaar, (voormalig) Projectmanager Tunnel Technische Installaties Keyrail

foto2

Keyrail

Het monitoren van humanfactors en het ontwikkelen en uitvoeren van interventies op het gebied van cultuur, groepsidentiteit en gedragsverandering: mindset change.

 

“Als projectmanager stond ik voor een uitdaging om in een korte tijd het gedrag van complexe installaties sterk te verbeteren en daarbij de onderhoudskosten ook nog eens te verlagen. Na een inventarisatie van alle potentieel op te pakken zaken hebben we als techneuten er achteraf een aantal over het hoofd gezien. Cultuur, wantrouwen, houding en gedrag bleken elementen te zijn waar we gedurende de technische verbeteringen heel hard aan moesten werken. Dat begon bij het eigen team van projectmedewerkers maar al vrij snel bleek het cruciaal om in de gehele onderhoudsketen hier aan te werken. Met Martin hebben we, in eerste instantie wat voorzichtig, dit traject ingezet. Maar toen we merkte dat de sleutel tot succes niet alleen in de harde techniek ligt zijn we vol overgave met Martin een uitgebreid verbetertraject gestart in de samenwerking met de opdrachtnemer. Hiermee is een verandering tot stand gekomen in het wij – zij gevoel en is de weg vrijgemaakt om nu echt verder te optimaliseren; het verbeteren van de prestaties en verlagen van de kosten.”

Ir. Anton Korlaar, (voormalig) Projectmanager Tunnel Technische Installaties Keyrail

oce_thailand2

Dr. Martin Loeve met Albert van Mastrigt MBA, (former) MD Océ Thailand

foto4

Océ Thailand

Het managementteam faciliteren bij het ontwikkelen van een marktstrategie en het vertalen daarvan naar een business plan. Teamvorming: overbruggen van cultuurverschillen.

 

“Als een van de weinigen slaagt Martin erin om zíjn werkwijze aan te passen aan wat het meest effectief is voor de groep. In plaats van stug vast te houden aan een vast trainingspatroon, stemde hij zijn aanpak af op de lokale cultuur en zonder af te dingen op de kracht van zijn eigen visie en methodiek. Onder het motto ‘practice what you preach’ verschoof hij als het ware de ‘way points’ op zijn eigen vaarkaart om zo het gewenste doel te bereiken. Met zijn enthousiasme als een van de belangrijkste wapens, wist hij mijn MT te inspireren en te motiveren om als team de beste koers voor de toekomst uit te zetten.”

Albert van Mastrigt MBA, (former) MD Océ Thailand

In 20 jaar van verandering heeft Delta Dynamics vele transitieprogramma’s begeleid, o.a. voor: Océ, NRG, Fugro, Danfoss, Kiwa, Océ, VON Vluchtelingen Organisaties Nederland, Fortis Insurance International, Reinis, PonPower, Schellekens & Schellekens, Sociaal Economisch Advies Platform Schouwen-Duiveland, Buro111, Woningbouwcoöperatie Zeeuwland, Traduco, Odfjell, Keyrail, Imtech, Nextlogic en Portbase, Nieuwe Nobelaer, BAM Asset Management, Zeeland Seaports, De Zuidhoek, Eneco en Plantenkwekerij Van der Lugt.

Heeft u ondersteuning nodig bij veranderingen in uw bedrijf of organisatie? Bel Martin Loeve voor een inspirerend gesprek: +31 (0) 6 53994506

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Geef een zoekterm en druk op enter